Kulturskuletimen har «forsvunne»

Frå vår «kulturskulestand» ved Håvardstun FØR valget

Etter lovnadar på «direkten» ved Håvardstun-butikken i september politikarane i kulturkommunen vår  «mista» pengane som var løyvde frå staten – den no utdøande timen «Kulturskuletimen». Den nye regjeringa har fjerna den rød/grøne regjeringa si satsing på kulturskule/skule samarbeidet «kulturskuletimen » MEn ordninga skulle vare halve 2014. Pengane som var løyvde til Bremanger kommune i 2013 har òg forsvunne- slik at mange born frå 1-4 klasse i Bremanger kommune har gått glipp av ein gratis kulturskuletime pr veke!  Og heller ikkje 2014 vert det gratis undervisning for denne aldersgruppa!

Og ellers kan de lese meir om Kulturskoletimen som forsvann før den fekk lov å «»vekse opp» :

Ingen flere kroner til kulturskoletimen

15.11.2013 | Egil Hofsli (tekst)

OSLO: Høyre, Fremskrittspartiet, Venstre og Kristelig Folkeparti har kommet til enighet, budsjettavtalen i boks. Uten at det ble penger til kulturskoletimen neste skoleår av den grunn.

Dermed blir Solberg-regjeringens forslag om å kutte all økonomisk støtte til kulturskoletimen en realitet fra og med skoleåret 2014-2015. Dette opprører mange i kulturskolelandet, reaksjonene har vært mange og sterke siden Solberg-regjeringens forslag om endringer i den avgåtte, rødgrønne regjeringens statsbudsjettforslag ble kjent forrige fredag.

Også hos Norsk kulturskoleråd er skuffelsen stor, ikke minst over at Solberg-regjeringen ikke viser noe tegn til at det skal satses på kulturskolen på andre måter når kulturskoletimen nå avvikles som «statlig satsing».

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s