Nora nominert til draumestipendet

Kva er draumestipendet?

(Tekst under er henta frå Norsk kulturskuleråd sine sider:)

«Draumestipendet består av 100 stipendier à 10 000 kroner – til saman ein million kroner. Stipendordninga er eit samarbeidsprosjekt mellom Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping. Gjennom denne stipendutdelinga ynskjer Norsk kulturskulerådi å synleggjere kommunane sitt arbeid for barn og unge. Draumestipendet er ein verdifull inspirasjon og eit viktig bidrag til å oppfylle mange unge kulturutøvarar sine draumar. Kvar kommune kan nominere ein person eller gruppe innan kvar av desse kategoriene : Dans , Musikk , Skapende skriving, Teater,  Visuell kunst  eller  Annet .

Draumestipendet utdelast i 2015 til kulturutøvarar fødde i 1995 eller senere.»

Og i år er det altså Nora Klungresæter sin tur å verte nominert. Dette er ei ære i seg sjølv og ein sjanse til å oppfylle nokre draumar i samband med det ho driv mest med -nemlig musikk. Ho har sikkert mange idéar om kva eit slikt stipend skulle kunne brukast til . Nora har i mange år vore elev i Bremanger kulturskule og har spelt både piano, bassgitar og fløyte.  Det er på piano og bassgitar Nora har sin styrke og viste tidleg stort talent. Ho har vore allsidig , spelt klassisk piano og vore bassist i sitt «eige» band «Noraband». Med dette bandet gjekk Nora og resten av bandet vidare til UKM -festival (landsmønstring)  i 2013.

Nora -band i 2013

Nora -band i 2013

Utdelinga går føre seg i Sogndal kulturhus førstkomande laurdag kl. 15.00. Forestillinga heiter «…og dei nominerte er» Arrangørane skriv om sitt arrangement : Her kan ein møte talentfulle elevar innan musikk, dans, teater og visuelle kunst frå kulturskulane i Sogn og Fjordane.

Desse er alle enten nominert til årets Draumestipend, deltakarar i det regionale talentprogrammet Laurdagsskulen ellerfrå dei nasjonale talentprogramma Griegakademiet Unge Talenter og Barratt Due Unge Talenter.

Vi ynskjer Nora lukke til på laurdag. Her vert fingrar og tær kryssa.

Draumestipendet

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s